Siirtolapuutarha-lehti

Lukijakunnassa korostuu siirtola- ja ryhmäpuutarhaviljelijät. Lukijoita ovat myös muut aiheesta kiinnostuneet yksityishenkilöt, puutarha-alan opiskelijat, kirjastojen lehtilukusalien kävijät sekä useat viranomaistahot.

Siirtolapuutarhurit ovat piha- ja puutarhatuotteiden suurkuluttajia. Sekä hyöty- että koristekasvit ovat tärkeitä – niin siemeninä kuin taimina. Puutarhan menestyksekäs hoitaminen edellyttää myös hyviä työvälineitä ja ekologista tuholaistorjuntaa. Sato ja sen talteen saaminen ovat siirtolapuutarhureille kunnia-asia. Jokainen siirtolapuutarhuri haluaa palstastaan itsensä näköisen ja omia tarpeita mahdollisimman hyvin palvelevan. Palstalla olevat mökit halutaan pitää hyvässä kunnossa tai kenties jopa rakentaa uusi, nikkarointi eri muodoissaan on arkipäivää. Usein mökkiremonteissa raivataan tila omalle kuivakäymälälle ja mökin sähkönkulutusta saatetaan vähentää aurinkoenergialla. Palstalla halutaan myös rentoutua ja nauttia olosta kuten millä tahansa kesäasunnolla. Sateisella säällä aikaa vietetään mökissä, joka on antaumuksella sisustettu. Siirtolapuutarhayhdistysten yhteisten alueiden hoitamiseen tarvitaan usein hieman järeämpää kalustoa ja jonkinlaista yhteistilojen kunnostamista tehdään joka vuosi.

Vuonna 1935 perustetulla Siirtolapuutarha-lehdellä on alusta asti ollut tärkeä rooli sekä tiedotuskanavana että yhteisöllisyyden luojana. Viisi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden teemanumeroissa valotetaan siirtolapuutarhatoimintaa monesta eri näkökulmasta ja nostaa esiin ajankohtaisia aiheita.

Jäsenydistykset Suomessa

Mediakortti

Kysy ilmoitustiloista

Olen mahdollisimman pian yhteydessä viestin saatuani.
Merkitse Viesti-kenttään Siirtolapuutarha, tiedot haluamistasi numeroista tai ajankohdista ja ilmoituskoko. Ota tarvittaessa yhteyttä 040 9030141 tai johanna(at)johannapelto.fi


Yritys

Yhteyshenkilö

Puhelin


Sähköpostiosoite

Viesti